Wax ribon ve wax-resin ribon: İki ribon türünü anlamak

A pack and wax, wax-resin and resin ribbon

Wax ribon ve wax-resin ribon: İki ribon türünü anlamak

Termal transfer ribonu ― TTR (Termal Transfer Ribonu) olarak da bilinen ribon, termal baskı bileşenidir. Mürekkeple kaplanmış plastik bir film olduğu için geleneksel ekipmanlarda toner ile aynı işlevi görür. Böylece ısıtıldığında belirli noktalarda bilgiyi etikete aktarır. 3 tipte sınıflandırılabilir: reçineli ribon, mumlu ribon ve karışık ribon.

Aralarındaki farkı daha iyi açıklamak için bu makaleyi hazırladık. Daha fazla bilgi için okumaya devam edin.

Wax Ribon

Wax ribon; veri yazdırma, kağıt barkod ve yapışkanlı etiketler gibi çeşitli ürün türlerinin üretimi için kullanılır. Başlıca özellikleri, diğer türlere göre daha düşük maliyetli olmasının yanı sıra yüksek hızlarda ve düşük sıcaklıklarda baskı yapabilmesidir.

Bu bileşende dikkat edilmesi gereken noktalar, sürtünme, sıcaklık, yıkama ve kimyasallara karşı düşük dirençtir. Ancak kalite ve baskı ihtiyaçlarını karşılamasına rağmen, listelenen özelliklere duyarlılığının test edilmesi ve onaylanması gerekmektedir.

Resin Ribon

Yukarıda bahsedilen modelden farklı olarak reçine ribon, sürtünmeden etkilenen malzemelerde yüksek mukavemet gerektiğinde kullanılır. Bu, donma gibi zorlu koşullara maruz kalan etiketler için geçerlidir. Ayrıca kimyasal etiketleme, tehlikeli ürünler ve baskılı devre kartlarında diğerlerine kıyasla daha yaygın olarak kullanılır.

Maliyeti daha yüksek olmasına rağmen, etiket üzerine basılan bilgilerin süreç içerisinde kaybolmamasını sağlar. Bu nedenle baskıyı gerçekleştirmek için daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar.

Wax – Resin ribon

Bu yazdırma bileşeninin bir diğer türü de karışık ribondur. Mum ve reçineden yapılmış plastik bir film olarak tanımlanır. Bu nedenle muma göre ısıya ve neme karşı daha dayanıklıdır. Ancak reçine kadar dayanıklı değildir.

Bu tür ribonlar, orta dayanıklılık gerektiren etiketlerde kullanılır. Bu gibi durumlara örnek olarak sürtünmeye maruz kalanlar, örneğin kargo taşımacılığında kullanılanlar verilebilir. Bunlarla çalışması kolay olsa da zorlu hava koşulları veya çok aşındırıcı kimyasallar için uygun değildirler.

İdeal uygulama nedir?

Maliyet ve dayanıklılığın yanı sıra ribonlar arasında seçim yaparken en önemli konu her uygulama için hangisinin ideal olduğunu bilmektir. Sonuçta, baskınız için doğru çözüm değilse, en ucuzunu veya en dayanıklısını satın almak işe yaramaz.

Aşağıda, her ribon için doğru göstergeyi kontrol edebilirsiniz.

Resin Ribon: BOPP, polipropilen, polyester, polietilen vb. gibi plastik veya sentetik malzemelere baskı. Kimyasallar ve ilaç sanayi ürünlerin tanımlanması için yaygın olarak kullanılır. Yüksek mekanik ve aşındırıcı direnç.

Wax Ribonlar: Ofset veya kaplamalı tip kağıt. Genellikle tanımlama, raf, promosyon ve barkodlu kağıt etiketlerde kullanılır. Düşük mekanik mukavemet.

Wax -Resin Ribon: polietilen, Polistiren ve Mat gibi kağıt veya film üzerinde kullanılır. Örneğin barkod etiketlerinde kullanılabilir. Orta derece mekanik mukavemet.

Gördüğünüz gibi reçine ribon, mum ribon ve karışık ribon kullanımı uygulamanıza göre seçilmektedir. Tabii ki ihtiyacınız ne olursa olsun, burada ARMOR-IIMAK’ta satılanlar gibi kaliteli bir termal transfer bandı kullanmak önemlidir. Bu sayede verimli, atıksız baskı yapabileceksiniz.

Daha fazla bilgiye mi ihtiyacınız var?

Temsilcilerimizden biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin
Contact us

Son Haberler

En son blog yayınlarımızı kontrol edin

0 dosyaları zip'e eklendi