Yiyecek ve İçecek Endüstrisinde Gıda Etiketleri için Etiketleme
Gıda Etiketi Gereksinimleri
Amerika Birleşik Devletleri’nde tüm bu bilgiler 1990 tarihli gıda etiketleme ve eğitim kanunu (NLEA) tarafından zorunlu hale getirilmiştir ve Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından düzenlenmektedir; bu şekilde gıda satın alanların isterlerse daha bilinçli satın alma kararları verme fırsatına sahip olmalarını sağlar.
Bu bilgilerin sadece tüketicilerin eğitimi ve satın alma kararları için gerekli değil aynı zamanda zorunlu olduğu göz önüne alındığında gıda etiketleriniz üretim, nakliye veya işleme süreçleri boyunca değiştirilmeyecek şekilde açıkça okunaklı bir şekilde kalmalıdır.
Bu etiketler tüketiciye gıdalarının beslenme ve sağlık değeri konusunda şeffaflık sağlamalı ve bir markaya karşı talebin artmasına yardımcı olabilmektedir. Tüketiciler kalori, porsiyon boyutu, toplam yağ, protein, karbonhidrat, sodyum, şeker ve daha fazlası gibi bilgileri görmek ister.
Besin ve gıda bilgileri etiketinin bozulmadan kalmasını ve değişmemesini sağlamanız gerekir ve aşağıda belirtilen unsurlara karşı dayanıklılığa ihtiyacınız olacaktır
- Çizilme
- Lekelenme
- Yüksek veya düşük sıcaklığa maruz kalma
- Buhara maruz kalma
- Tutarlı kullanım
Bu uygulama için neden termal transfer teknolojisi kullanılıyor?
Besin Ürünleri Etiketleriniz için Etkili Baskı Çözümleri
Bunu başarmak için güvenilir bir baskı teknolojisine ve termal transfer ribonlarına ihtiyacınız var. Muhtemelen çeşitli ambalaj şekillerine sahip birden fazla ürüne baskı yapacaksınız ve bu baskı çözümü gerektiğinde çeşitli alt tabakalarda kullanılabilir, örneğin:
- Karton
- Esnek plastik ambalaj
- sert plastikler
- Kağıt
- Strafor
- Ve daha fazlası
Balmumu/reçine veya reçine termal transfer baskı teknolojisini üretim hattınıza uygulayarak, ambalajlama operasyonel süreçlerinizi kesintiye uğratmadan ihtiyaç duyulan bilgiyi sunma kabiliyetine sahip olacaksınız.
Bu uygulama için aşağıda belirtilen ürünleri önermekteyiz: